TENIS

NAJBOLJI SPORTISTA GODINE Đoković ponovo dobio nagradu Laureus

Drugi put u karijeri

Onasa

15.4.2015


Teniser Novak Đoković po drugi put u karijeri dobitnik je prestižne nagrade Laureus za najboljeg sportistu godine.
        
Najbolji teniser svijeta pobedio je u konkurenciji fudbalera Kristijana Ronalda, vozača Formule jedan Luisa Hamiltona, motocikliste Marka Markesa, atletičara Renoa Lavilenija i golfera Rorija Meklorija.
        
Đoković je u 2014. godini osvojio sedam titula, među kojima su Vimbldon, masters turniri u Indijan Velsu, Majamiju, Rimu i Parizu, Završni turnir u Londonu i turnir iz serije 500 u Pekingu. Nakon osvajanja Vimbldona, Đoković se 7. jula 2014. godine vratio na prvo mjesto ATP rang liste na kojem se nalazi i danas. Đoković je Laureus dobio i 2012. godine za dostignuća u 2011.
        
Fudbalskoj reprezentaciji Njemačke, koja je osvojila titulu prvaka svijeta u Brazilu, pripala je nagrada Laureus za najbolji tim 2014. godine. Reprezentacija Njemačke je na ljetošnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu osvojila četvrtu titulu na najvećoj fudbalskoj svjetskoj smotri, pobjedivši u finalu Argentinu sa 1:0.
        
Laureus za najbolju sportiskinju u 2014. pripala je atletičarki Genzebe Dibaba iz Etiopije. Ona je u prethodnoj godini za samo 15 dana oborila tri svjetska rekorda u tri različite discipline i tako postala tek treći atletičar u istoriji kojima je to pošlo za rukom, poslije Džesija Ovensa i Juseina Bolta. Ona je rekorde postavila u disciplinama na 1.500 i 3.000 metara, kao i u trci na dvije milje.
        
Australijanac Danijel Rikardo, vozač Red Bula tima Formule jedan, proglašen je za otkriće protekle godine, dok je nagradu za najbolji povratak godine dobio ragbista iz Južne Afrike Šalk Burger.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.