TENIS

TENISKI MEMORIJAL Najbolji Iva Zelić i Stipan Mađar iz Hrvatske

U čast na rano preminulog igrača Slobode i državnog reprezentativca

E. M.

6.6.2015

U Tuzli je okončan 17. po redu teniski memorijal, Goran Tanović.On se igra u čast na rano preminulog igrača Slobode i državnog reprezentativca, a ove godine okupio s eimpozantan broj učesnika. Bili su tu predstavnici Njemnačke, Švedske, Rusije, Austrije, te zemalja iz našeg bližeg regiona. Najviše uspjeha u ženskoj konkurenciji imala je mlada, 13. godišnja Zagrebčanka, Iva Zelić. Ona je u finalnom meču savladala Lauru Tomić iz domaće Slobode sa 6:2, 6:0,a kod dječaka najbolji je Splićanin, Stipan Mađar. On je također uvjerljivo savladao svog protivnika, Vanju Dobrnjca iz Banja Luke,sa 6:2, 6:0.

Jako sam sretna i zadovoljna što sam slavila u Tuzli. Inače , po prvi put sam i jako mi se sviđa. Što se tiče finalnog meča, bilo mi je malo teško igrati protiv laure, jer smo  nas dvije izuzetne prijateljice. Sve u svemu, zadovoljna sam i formom i vjerujem da ću i dogodine ponovo doći u Tuzlu - rekla je pobejdnica memorijala, Goran Tanović, Iva Zelić.

Kod dječaka najviše je pokazao mladi Splićanin, Stipan Mađar.U finalu je bio bolji od bh. predstavnika Vanje Dobrnjca.

Bilo je u pojedinim momentima male krize,ali sam se brzo izvukao. Zadovoljan sam pobjedom i osvojenim turnirom.Prošle godine sam bio učesnik turnira u Tuzli,ali sam igrao protiv starijih kolega i tada sam izgubio meč. Sada mi se to na neki način vratilo i sretan sam zbog osvojenog turnira- kazao je Mađar.

Veliki broj inostranih igrača zapravo potvrđuje činjenicu da je memorijal Goran Tanović u Tuzli vrlo cjenjen van granica naše zemlje, kada su u pitanju mladi teniseri.Inače, pobjednici u dubl konkurenciji su Bojić-Tomić(BiH) kod djevojaka, i Dobrnjac - Đurđević(BiH) kod dječaka.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.