TENIS

IZVUKAO MU ŽIVAC Ovo je razlog što je Novak opsovao tokom meča

Ovaj Marijev pokret je izluđivao tenisera

(J. Be.)

6.6.2015

Nije bilo jasno navijačima Novaka Đokovića šta je toliko nerviralo srbijanskog tenisera tokom polufinalnog meča protiv Endija Marija, naročito kada je britanski teniser počeo dobro da igra u trećem setu u petak, ali i tokom naredna dva seta odigranih u subotu.

Srbijanski teniser je još u petak žestoko opsovao u jednom trenutku i time izazvao negativnu reakciju kod publike, koja uopšte tokom čitavog duela nije bila na njegovoj strani, ali mnogi nisu razumjeli zbog čega je tako reagovao najbolji reket svijeta.

U pitanju je nešto što je njegov protivnik radio tokom čitavog polufinala, a što i nije baš u duhu fer-pleja i zbog čega nijednom nije upozoren od strane Paskala Marije, sudije u stolici. Riječ je o tome da je Mari tokom skoro svakog servisa, nakon tapkanja loptice, kretao na servis, a zatim se opet vraćao tapkanju i na taj način "cimao" Đokovića.

Razumljivo je to da teniseri takve stvari rade kada im udara sunce u oči ili kada se začuje nešto iz publike, ali je Britanac to radio u skoro svakoj situaciji i kada ga nije ništa ometalo. Zbog tog “cimanja” Đoković je poslije svoje greške svoj bjes izrazio kroz psovku.

– Je***e, pet puta stane! U p**ku materinu, bre – začulo se iz Novakovih usta poslije čega se suočio sa salvom zvižduka sa tribina.

Istu stvar je treći teniser svijeta radio i tokom nastavka u subotu, samo ovog puta nije uspio time toliko da izbaci iz takta Novaka koji je uspio da pobjedi u petom odlučujućem setu i plasira se u treće finale Rolan Garosa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.