TENIS

DŽUMHUR ZA "AVAZ" Mnogi nemaju šansu uopće igrati s Federerom, a ja evo već drugi put!

Bh. teniser o očekivanjima od nastupa na Wimbledonu

D. Kovač

26.6.2015

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas je saznao ime protivnika u prvom kolu najvećeg teniskog turnira Wimbledona. Bit će to ponovo jedan od najboljih tenisera svih vremena, Švicarac Roger Federer, sa kojim je nedavno igrao na Roland Garrosu. Tada je Damir odigrao solidan meč, iako je izgubio rezultatom 3:0.

Detalje iz tog meča možete pogledati ovdje.

Nažalost, ovog puta nije imao sreće, pa je žrijeb odlučio da već u prvom kolu ukrsti rekete sa ubjedljivo najboljim teniserom na travnatoj podlozi, i ponajboljim ikada. Podsjetimo, Federer je Wimbledon osvajao sedam puta.

- Spremam se dobro. Žao mi je što nisam dobio neki lakši zrijeb, jer zaista dobro igram i odlično se spremam. Ali, šta je, tu je. Mnogi igrači nemaju šansu uopće igrati sa najvećim svih vremena, a ja evo u mjesec dana na dva najveća teniska turnira na centralnim terenima. Dat ću sve od sebe da to bude jos jedan lijep meč i da uživam - izjavio je Džumhur za "Avazov" portal.

damir-i-federer

Džumhur i Federer nakon meča na Roland Garrosu

Ove godine Damir će nastupiti i u dubl konkurenciji. Saigrač će mu biti Aljaz Bedene, Slovenac sa britanskim pasošem. Baš kao ni u singlu, žrijeb ga nije poštedio ni u dublu. Protivnici će im biti američka kombinacija Steve Johnson i Sam Querrey.

Damir je svjestan da će to biti nemoguća misija, ali se nada kako bi, uz malo sreće, ipak mogli napraviti iznenađenje i plasirati se u drugo kolo turnira.

johnson-i-querrey

Steve Johnson i Sam Querrey

- Oni su odlični serveri i teško će biti igrati sa njima. Međutim, u dublu nikada ne znate kako će se stvari odvijati. Nadam se da možemo napraviti iznenađenje - rekao nam je Džumhur.

Takmičenje na Wimbledonu počinje 29. juna, a Džumhur će sa Federerom na centralni teren izaći u utorak. Tačna satnica bit će poznata dan ranije.

Naslov iz prošle godine brani srbijanski teniser Novak Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.