TENIS

KAD NOLE IZGUBI ŽIVCE Prvi teniser svijeta izderao se na skupljačicu loptica!

Srbijanski teniser se našao na meti engleskih novinara

Autor:A. Vr.

8.7.2015

Novak Đoković našao se na meti engleskih medija nakon što je u meču protiv Južoafrikanca Kevina Andersona svoje frustracije iskalio na skupljačici loptica.

U jednom trenutku meča prvi teniser svijeta, vidno iznerviran stanjem na terenu, nervozno je povikao prema mladoj djevojci: "Ručnik!".

Kad je obrisao lice, ponovno je bacio ručnik nazad prema uplašenoj djevojci koja je jedva suzdržavala suze, ako je za vjerovati izvorima engleskog Daily Maila.

U pretjerano dramatičnom tonu Englezi su prenijeli izjave gledaoca kojima je scena djelovala šokantno i neugodno: "Jadna djevojka sva se zacrvenila u obrazima nakon što je Novak viknuo na nju." Sam Đoković je nakon meča rekao kako je peti set za njega bio jako intenzivan:

- Ponekad je dobro izvikati se, izabciti sve iz sebe. Ali, druga stvar je ako je to prema nekom drugome. Žao mi je, to nije bilo usmjereno prema djevojci. Možda se samo uplašila moje dernjave jer sam joj bio blizu. Apsolutno ću se izviniti ako sam učino bilo što pogrešnog, rekao je Đoković.

Podsjećamo, ranije ove godine Đoković je već izgubio živce sa skupljačem loptica na Miami Openu kojem se poslije također ispričao zbog vikanja. Nije lijepo od njega izderavati se na tinejdžere, ali ako se čovjek kulturno izvinio, kao što je to Novak učinio - sve je dobro.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.