TENIS

Đoković savladao Federera i po treći put osvojio Wimbledon!

Pobjeda od 3:1 u setovima

N. K.

12.7.2015

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je Wimbledon savladavši u finalu u četiri seta Rogera Federera u jednom dosta uzbudljivom i kvalitetnom meču.

Na kraju je bilo 3:1, po setovima 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3.

Prva dva seta ponudila su teniske maratone koji su u oba slučaja otišli u tiebreak, a posebno je iscrpljujući bio tiebreak u drugom setu koji je na kraju dobio švicarski teniser izjednačivši tako na 1:1.

Treći set je počeo dobro po Đokovića. Potom je uslijedila kiša, a po povratku nakon dvadesetominutnog prekida i jedan i drugi osvajali su gemove na svoj servis, pa je set okončan rezultatom 6:4 u korist srbijanskog tenisera.

I četvrti set započeo je poput trećeg, s tim što je Novak Đoković prvi brejk napravio u petom gemu i tako poveo rezultatom 3:2. Tako je bilo do devetog gema kada srbijanski teniser dolazi do još jednog brejka i pobjede na današnjem meču.

Đokoviću je ovo treća titula u Londonu poslije 2011. i 2014. godine, te ukupno deveta Grand slam titula. Kao što znamo, jedino nije uspio da osvoji French Open. U Australiji je četiri puta slavio, na US Openu jednom i u Wimbledonu tri puta.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.