TENIS

Kyrgios se javno izvinio Wawrinki

Nakon neumjesnog komentara australskog tenisera

Fena

13.8.2015

Australski teniser Nick Kyrgios javno se izvinio Švicarcu Stanu Wawrinki za uvredljivu rečenicu izgovorenu tokom njihovog sinoćnjeg dvoboja na turniru Masters serije u Montrealu, a zbog koje mu prijeti novčana kazna.

"Želim se ispričati za komentar koji sam dao tokom sinoćnjeg meča protiv Stana", napisao je danas Kyrgios na svom Twitter i Facebook profilu.

"Moj komentar, koji je izrečen u afektu, neprihvatljiv je na mnogim niovima. Kao dodatak ličnom izvinjenju, želim se i javno ispričati. Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke i žalim zbog onoga što se dogodilo", dodao je Kyrgios.

 

"I would like to take this opportunity to apologise for the comments I made during the match last night vs Stan...

Posted by Nick Kyrgios on 13. August 2015

Kyrgiosov neprimjeren komentar, u kojem je doveo u vezu svog saigrača iz Davis Cup reprezentacije Thanasija Kokkinakisa i Wawrinkinu djevojku, a pretpostavlja se da je mislio na Osječanku Donnu Vekić, šokirao je javnost i zgrozio Švicarca.

"Ono što je izrečeno ja ne bih rekao najgorem neprijatelju. To je toliko nisko i ne samo da je neprihvatljivo, već je i nezamislivo", napisao je Wawrinka na Twitter profilu, a javno je na konferenciji za medije pozvao Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) da oštro kazni Kyrgiosa.

ATP je vrlo brzo odgovorio i kaznio Australca, čije je izvinjenje obznanjeno gotovo istovremeno kad je stigla i vijest o kazni još uvijek nepoznatog iznosa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.