Kyrgios se javno izvinio Wawrinki

Nakon neumjesnog komentara australskog tenisera

Fena
13.08.2015 21:00

Australski teniser Nick Kyrgios javno se izvinio Švicarcu Stanu Wawrinki za uvredljivu rečenicu izgovorenu tokom njihovog sinoćnjeg dvoboja na turniru Masters serije u Montrealu, a zbog koje mu prijeti novčana kazna.

"Želim se ispričati za komentar koji sam dao tokom sinoćnjeg meča protiv Stana", napisao je danas Kyrgios na svom Twitter i Facebook profilu.

"Moj komentar, koji je izrečen u afektu, neprihvatljiv je na mnogim niovima. Kao dodatak ličnom izvinjenju, želim se i javno ispričati. Preuzimam potpunu odgovornost za svoje postupke i žalim zbog onoga što se dogodilo", dodao je Kyrgios.

 

"I would like to take this opportunity to apologise for the comments I made during the match last night vs Stan...

Posted by Nick Kyrgios on 13. August 2015

Kyrgiosov neprimjeren komentar, u kojem je doveo u vezu svog saigrača iz Davis Cup reprezentacije Thanasija Kokkinakisa i Wawrinkinu djevojku, a pretpostavlja se da je mislio na Osječanku Donnu Vekić, šokirao je javnost i zgrozio Švicarca.

"Ono što je izrečeno ja ne bih rekao najgorem neprijatelju. To je toliko nisko i ne samo da je neprihvatljivo, već je i nezamislivo", napisao je Wawrinka na Twitter profilu, a javno je na konferenciji za medije pozvao Udruženje teniskih profesionalaca (ATP) da oštro kazni Kyrgiosa.

ATP je vrlo brzo odgovorio i kaznio Australca, čije je izvinjenje obznanjeno gotovo istovremeno kad je stigla i vijest o kazni još uvijek nepoznatog iznosa.

NA VRH