AUSTRALSKI TENISER NA DJELU Bezobrazluku Nicka Kyrgiosa nema kraja!

Nevjerovatno ponašanje

(A. Vr.)
02.09.2015 12:18

 

Australski teniser Nick Kyrgios još se jednom potrudio da bude tema razgovora nakon prvog kola posljednjeg Grand Slam turnira US Opena...

Kyrgios, koji se nedavno 'proslavio' izjavom upućenoj Stanislasu Wawrinki, "moj kompić (Thanasi Kokkinakis) ti je poš.... curu (Donna Vekić), žao mi je što ti to moram reći", nije imao sreće u ždrijebu te je za protivnika u 1. kolu dobio jednog od favorita za naslov u New Yorku - Andyja Murrayja.

Kyrgios je ponovno pokazao svoje problematično lice, zbog čega ga mnogi smatraju lošim za tenis i ATP Tour.

Već u prvom setu Kyrgios se živčano okomio na suca jer su za vrijeme gema neki gledatelji hodali po tribinama i tražili svoje mjesto. Kyrgiosa je to toliko iznerviralo da je za vrijeme samog gema psovao, a potom se u pauzi nervozno obratio glavnom sucu.

Nešto kasnije Kyrgiosu je pri jednom sasvim običnom 'forehandu' ispao reket iz ruke, ali srećom nije nikoga pogodio. Neobična situacija za teniske terene, pogotovo kada igraju tako visoko plasirani profesionalci.

Vrhunac Kyrgiosove bezobraštine stigao je na kraju drugog seta, odnosno nakon što je Murray poveo s 2:0 u setovima.

Kyrgios se u toj malo dužoj pauzi odlučio zaleći u svoj stolac i - "odrijemati"! Vjerovatno nije zaspao, ali takvo ponašanje je krajnje bezobrazno za bilo koji sport, a kamoli tenis kojeg nazivaju i gospodskim sportom.

Ipak, bila je i jedna svjetla tačka u njegovoj igri. Igrao se prvi set kada je Murray odigrao dobar lob, a Kyrgios je kroz nove vratio loptu u igru, te već idućim udarcem pogodio snažan 'forehand winner', prenosi dnevnik.hr.

NA VRH