TENIS

BIZARNO RJEŠENJE ZA POBJEDU PROTIV ĐOKOVIĆA Sunarodnjak ponudio formulu koja je nasmijala sve

Suparnici očajni

Autor:(A. Vr.)

20.10.2015

Novak Đoković u ovim je trenucima apsolutni vladar svjetskog tenisa. Dokazuje to zorno i najnovija ATP tabela na kojoj ima nevjerovatnih 16.785 bodova, dakle 8.035 bodova više od drugoplasiranog Andyja Murrayja. Skoro dvostruko više.

Đokovićev trener Marijan Vajda otkrio je slikovito za "Blic" u kakvim se problemima nalaze Novakovi suparnici.

"Bernard Tomić mi je prišao u Šangaju i pitao kako da ga pobijedi. Rekao je da ni ne zna kako igrati protiv njega. Samo njegovi protivnici shvaćaju koliko mjesta na terenu pokriva, on sve vraća", rekao je Vajda.

Možda najbolji prijedlog kako pobijediti Đokovića dao je njegov prijatelj i kolega iz srbijanske Davis Cup reprezentacije Janko Tipsarević koji je oduševljen novom ATP tabelom na Twitteru napisao: 16.785…Pariz-Bercy lijevom?“.

Dakako, aludirao je Tipsarević, koji je nedavno operirao tumor u koljenu koji mu se vratio po treći put, da bi Đoković na nadolazećem ATP turniru u Parizu (2.-8. novembra) trebao igrati ljevicom.

Ovakav komentar izazvao je velik broj komentara putem društvenih mreža i nasmijao mnoge, posebice Đokovićeve fanove, a neki tvrde da nije daleko od istine.

Đoković je ove sezone inače na nevjerojatnom omjeru pobjeda i poraza 73-5, a osvojio je pritom devet naslova i zaradio skoro 16 miliona dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.