TENIS

Na "Sarajevo Openu" 320 takmičara iz 25 zemalja

Evropski judo kup za seniore i seniorke

Fena

17.3.2016

Tristo dvadeset takmičara iz 25 zemalja učestvovat će na Evropskom judo kupu za seniore i seniorke "Sarajevo Open 2016", koji se ovog vikenda održava u dvorani KSC Ilidža.

Turnir, koji organizuje Judo savez Bosne i Hercegovine, nalazi se u  kalendaru Evropske judo federacije (EJU) i boduje se za evropsku rang listu.

Direkor turnira i selektor reprezentacije BiH Branislav Crnogorac na pres-konferenciji je naglasio da će turnir i ove godine imati visoki rejting, jer će među 320 takmičara i takmičarki biti nekoliko osvajača evropskih i svjetskih medalja.

- Ponosni smo na organizaciju ovog prestižnog turnira. Po broju i kvalitetu učesnika kao i broju zemalja to će biti jedan od najjačih turnira dosad. Bit će izuzetno interesantnih mečeva. Za mene kao selektora to će biti prilika da vidim u kakvoj su formi naši reprezentativci i da li će uspjeti da odbrane titule osvojene prošle godine u Sarajevu - kazao je Crnogorac. 

BiH će predstavljati 50 takmičara, koji su na nedavno održanom državnom prvenstvu ostvarili plasmane od prvog do četvrtog mjesta u svojim kategorijama. U muškoj konkurenciji najviše se očekuje od Haruna Sadikovića i Mitra Mrdića, a kod seniorki od Larise Cerić i Aleksandre Samardžić, koji će braniti titule. 

- Očekujem da ćemo opravdati očekivanja našeg selektora, trenera i publike. Dat ćemo svoj maksimum da još jednom obradujemo sve one koji nas prate - kazao je Harun Sadiković.

Turnir će selektoru također biti i prilika za provjeru forme za izbor bh. reprezentacije za učešće na evropskom prvenstvu, krajem aprila u ruskom Kazanu.

Oba dana tamičenja (19. i 20. marta) kvalifikacione borbe počinju od 10.00 sati, dok su finala na programu od 16.15 sati. Ceremonija svečanog otvaranja je u subotu u 16 sati, a ulaz je slobodan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.