TENIS

Upoznajte protivnika Damira Džumhura u osmini finala Bukurešta

Već se sastali dva puta

N. K.

20.4.2016

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur sutra oko 11 sati igrat će u osmini finala ATP turnira u Bukureštu protiv Italijana Marca Cecchinata, koji se nalazi na 99. mjestu ATP liste.

Podsjetimo, Džumhur je u 1. kolu eliminisao Rumuna Mariusa Copila rezultatom 2:1 u setovima, dok je Cecchinato 2. kolo izborio pobjedom protiv Kipranina Marcosa Baghdatisa. Do sada su se ova dva tenisera srela dva puta, a naš teniser je upisao obje pobjede.

Džumhur je prvi put slavio 2013. godine na Futuresu u Hrvatskoj rezultatom 2:0 u setovima, a drugi meč je odigran ove godine na ATP turniru u Dohi, kada je Damir prošao u osminu finala također pobjedom 2:0 u setovima.

Nakon Dohe Cecchinato je gubio u Sydneyju od Mahuta od kojeg je izgubio i na prvom Grand Slam turniru u Australiji rezultatom 3:1. U Buenos Airesu je igrao kvalifikacije, a nakon pobjeda protiv Galaraze i Arguella u prvom kolu poražen je od Monaca rezultatom 2:0.

Italijan je u Rio de Janeiru poražen od Lorenzija, dok je u Sao Paolu bolji bio Giraldo. U prvom kolu Monte Carla protivnik mu je bio Miloš Raonić, a Kanađanin je slavio sa 2:0.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.