TENIS

ATP BUKUREŠT Džumhur izgubio od Italijana Cecchinata!

Drugo kolo turnira

N. K.

21.4.2016

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur izgubio je od Italijana Marca Cecchinata sa 2:0 u setovima (6:3, 7:6) u okviru drugom kolu ATP turnira u Bukureštu.

Naš teniser je bio dosta nervozan, pogotovo u drugom setu gdje je dva puta izgubio servis. U taj-brejku se ponovila ista priča, pa se Italija tako plasirao u naredni krug.

2. set

I Džumhur i Cecchinati su krunisali svoje prve servise da bi ih onda obojica zaredom izgubili. Damir je to učinio na dosta teži način jer je promašio prethodno dvije brejk šanse. 

Zatim Damir uvjerljivo gubi i svoj sljedeći servis te Italijan dolazi do velike prednosti. Međutim, naš teniser se vratio u igru te poravnao na 4:4. Do taj-brejka su zadržali svoje servise.

U taj-brejku Džumhur nije bio skoncentrisan te brzo gubi dva svoja servisa što je bilo dovoljno za Italijana da osigura pobjedu.

Zanimljivo da je u ovom setu Džumhur čak četiri puta svoj servis počeo u minusu dva gema. 

1. set

Nakon uvodnih 1:1 u gemovima, naš teniser je imao čak četiri brejk šanse, ali je sve uspio da prokocka. Potom su oba tenisera čuvala svoj servis do 4:3 za Italijana.

Tada naš teniser loše servira i nakon treće brejk šanse Cecchinati mu oduzima prednost servisa. Ta prednost je bila dovoljna da osvoji prvi set.

Podsjetimo, pobjednik ovog meča u četvrtfinalu će igrati s boljim iz meča Illya Marchenko - Federico Delbonis.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.