TENIS

GENIJALNO Federer je Skypeom nazvao Đokovića, a onda je nastao šou!

Najbolji teniser na svijeti se javio Švicarc

(A. Vr.)

22.5.2016

Pred početak Rolan Garosa, gdje će Novak Đoković ponovo napasti jedini Grend Slem trofej koji mu nedostaje, a Roger Federer sve to posmatrati kao gledalac, jer se povukao, dvojica legendarnih tenisera “razgovarala” su putem  Skypa.

Najbolji teniser na svijetu se javio Švicarcu da mu se pohvali jednim od trofeja koji je osvojio ove godine, u pitanju je onaj baš veliki – sa Australian Opena.

I dok Federer “posti” kod kuće u kišnoj Švajcaraskoj čekajući makar neki pehar da osvoji, Novaku nekako ide od ruke da osvaja turnire “kao od šale”, pa je to želio da stavi do znanja svom ljutom rivalu.

- Da ti pokažem trofej. Za ovo sam se borio. Prvi put radim ovako nešto. Ovo može postati tradicija. Nadam se da se ovako možemo družiti svake godine - pričao je Đoković, pokazujući jedan od trofeja, ali nije dočekao odgovor Federera.

Ovaj je ustao sa stolice i prekinuo razgovor. Treba ga razumjeti. Nije mu lako.

Naravno, ovaj “razgovor” nije stvaran. Neko veoma duhovit odlučio je da se malo našali, pa je montažom spojio u jedan video konverzaciju dvojice tenisera, jednog koji dominira i drugog koji sve to nemoćno posmatra sa strane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.