DAVIS CUP Poraz Bašića, Turska izjednačila na 1:1

Meč trajao četiri sata

A.Č.
15.07.2016 19:22

Turski teniser Marsel Ilhan pobijedio je danas našeg drugog najboljeg tenisera, Mirzu Bašića poslije velike borbe i nešto manje od četiri sata tenisa, rezultatom 3:2 u setovima (7:6, 5:7, 2:6, 6:3, 7:5) čime je izjednačio rezultat na 1:1 između naše Davis Cup reprezentacije i Turske.

U prvom setu smo gledali veliku borbu, koja je rezultirala time da smo otišli u tie-break, koji je turski teniser riješio u svoju korist. U drugom setu odlična igra na terenu, a pri rezultatu 5:5 naš teniser pravi brejk i osvaja drugi set i donosi izjednačenje našem teniseru.

Treći set donosi puno bolju igru Bašića koji je na terenu znatno bolje izgledao od Ilhana i sa dva brejka dobija ovaj dio igre sa 6:2. U četvrtom setu gledali smo dosta preokreta, a turski teniser je iskoristio brejk priliku u sedmom gemu četvrtog seta i riješio set u svoju korist za poravnanje na 2:2.

U petom setu smo vidjeli izjednačenu borbu, a naš teniser je u 11. gemu petog seta izgubio svoj servis da bi potom Ilhan u sljedećem zadržao svoj servis i pobijedio u ovom meču, te tako izjednačio rezultat na 1:1 u duelu između BiH i Turske. Prethodno je Damir Džumhur u prvom meču dobio Can Ilkela 3:1 u setovima.

 

NA VRH