TENIS

DAVIS CUP Džumhur donio pobjedu BiH protiv Turske

Naš teniser uvjerljiv protiv Ilhana

A.Č.

17.7.2016

Damir Džumhur danas je donio pobjedu reprezentaciji Bosne i Hercegovine protiv Turske u meču Davis Cupa Euroafričke zone.

Nakon što su Bašić i Brkić savladali ranije danas turski par Ilhan - Ilkel, Džumhur je par sati kasnije bio bolji od Ilhana za konačnu pobjedu BiH u ovom duelu.

Naš teniser slavio je sa 3:0 u setovima (6:3, 6:0, 7:6). Džumhur je današnji meč u Bihaću otvorio na nešto nervozniji način, te je dozvolio Ilhanu da osvoji dva breaka. Ipak, bh. teniser se na vrijeme vratio u meč, te je uspio sjajnom igrom da preokrene i prvi set riješi u svoju koristi sa 6:3.

U drugom setu bh. teniser je igrao još bolje, a Turčin nije imao odgovor na sjajne poteze Džumhura. Naš teniser je bio dominantan u svakom gemu, slavivši sa 6:0.

Treći set bolje je otvorio Ilhan koji je stigao do breaka, a zatim i do vodstva od 2:0. Ipak, Džumhur je odmah u narednom gemu uspio da vrati break i smanji na 2:1, a zatim izjednači svojim servisom na 2:2. Džumhur je kod rezultata 3:3 u trećem setu imao nekoliko break lopti, ali ih nije iskoristio. Nakon što je Ilhan poveo sa 4:3 osjetila se velika nervoza u igri našeg tenisera.

Turski teniser je to iskoristio i breakom je stigao do 5:3. Međutim, bh. teniser je sav svoj bijes iskalio u narednom gemu na servis Ilhana. Džumhur je uz veliku borbu uspio da vrati break i smanji na 5:4.

Borba se nastavila, a oba tenisera bila si sigurna na svojim servisima, pa se otišlo u tie-break. Damir je odmah uzeo mini-break koji je sačuvao do kraja tie-breaka, te je slavio sa 7:5.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.