TENIS

Husić prvak ljetne lige Tuzla

Završeno zanimljivo amatersko takmičenje u tenisu

E.M.

17.8.2016

Već četvrtu godinu zaredom u Tuzli se organizuje Tenis liga ovog grada, koja okuplja veliki broj zaljubljenika u ovaj sport, i koja je vrlo cjenjena i prestižna u veteranskim krugovima u Tuzli. Entuzijasti i pasijonirani ljubitelji teniske igre sa područja Tuzle i ove godine su se takmičili u minula četiri mjeseca, a na kraju je najviše uspjeha imao Omar Husić.

Ovaj Tuzlak, inače bivši fudbaler Slobode, potvrdio je visoku klasu i formu među teniskim rekreativcima, te je zasluženo osvojio Ligu. On je prvo kroz grupnu fazu takmičenja, sa jedanaest čistih pobjeda krenuo u pohod na titulu, a na kraju je u eliminacijonoj fazi nanizao još četiri ekspresne pobjede, što je bilo dovoljno za titulu.

U finalnom ogledu, Husić je savladao Zlatana Mulabegovića sa 7:5, 6:0 i zasluženo stigao do pobjedničkog pehara. Prije toga, u polufinalnom maratonskom okršaju savladao je favorizovanog Ekrema Čolu sa 2:1 u setovima.Osvajanjem Ljetne lige, Husić je postao najuspješniji igrač u Tuzli, a u tek okončanoj sezoni, ukupno je učestvovalo 48. takmičara.

Organizatori su najavili da već narednog mjeseca, u septembru, kreću sa  jesenjom ligom u tenisu za područje Tuzle i već su stigle prve prijave na zvaničnu web adresu ovog kolektiva. Ove sezone igrali su se i dubl mečevi,a najviše uspjeha i titulu prvaka osvojio je par Namik Smajilagić-Amir Mehić, koji je u finalu sa 2:0 savladao protivnički dvojac Omar Husić-Mirza Nukić

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.