Hakeri objavili tajne dokumente: Serena i Venus Williams dopingovane na Olimpijadi?

Službenog demanta ili potvrde još uvijek nema

13.09.2016 15:59

Kako javljaju inostrani mediji, hakeri su upali u stranicu Svjetske antidoping agencije (WADA) i objavili podatke o nekolicini američkih sportista, uključujući Serenu Williams za koju se navodi da je koristila doping.

Pojedini američki sportisti, koji su se takmičili na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, uključujući teniserke Serenu i Venus Williams, kao i gimnastičarku Simon Bajls, navodno su bili pozitivne na određene zabranjene supstance, ali je WADA to zataškala.

Ove senzacionalne tvrdnje objavljene su nakon što su hakeri (navodno iz Rusije) upali u sajt WADA i preuzeli dokumenta koja ovo potvrđuju, a potom su ih "rašili" po internetu. 

Za sada, mediji u SAD i Velikoj Britaniji, nemaju ni slova o ovome, ali italijanski mediji naširoko pišu o novom potencijalnom doping skandalu. 

Prema svim "hakovanim" dokumentima, navedene sportistkinje su uzimale nedozvoljena sredstva, ali su ona podvedena pod termin "terapeutska upotreba", odnosno da su uzimale te supstance kao propisani vid terapije. 

Sve supstance su, međutim, na "crnoj listi" WADA.

NA VRH