Džumhur: Dali smo maksimum i došli do ostvarenja cilja

Nakon pobjede nad Litvanijom

Fena
17.09.2016 21:46

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur oduševljen je pobjedom reprezentacije BiH nad Litvanijom i plasmanom u Prvu grupu Euro-afričke zone Davis Cupa.

Reprezentacija BiH je povela sa nedostižnih 3:0 u trećem kolu Davis Cupa u Vilniusu i izborila plasman u viši rang  takmičenja.

- Nakon dva dana smo uspjeli da dobijemo Litvaniju sa 3:0, prvi put da smo jednu reprezentaciju dobili tim rezultatom i mogu reći da je stvarno odličan osjećaj. Prošli smo u Prvu grupu što smo nekoliko godina čekali, mislim da smo zaslužili da budemo u toj prvoj skupini gdje igraju velike reprezentacije - kazao je Džumhur.

Dodaje da su svi bh. reprezentativci dali svoj maksimum za ovaj podvig, propuštali mnoge turnire da bi igrali za repreznetaciju i da su na kraju došli do ostvarenja cilja.

- Velika je stvar biti među 32 najbolje reprezentacije, a mislim da ćemo pokazati da spadamo tu, uz povoljan žrijeb očekivati možda čak i pobjedu. Definitivno nam je cilj da ostanemo u toj prvoj grupi što je duže moguće. Nadam se da ćemo ostati svi zajedno, pobijediti neke dobre reprezentacije i pred domaćom publikom imati što više mečeva - izjavio je prvi reket bh. reprezentacije.

Odlučujući poen bh. reprezentaciji donio je Tomislav Brkić u paru s Mirzom Bašićem.

- Mislim da je danas bio jako dobar meč, moj i Mirzin, zaista smo pokazali da smo uigrani. Od početka smo nametnuli svoj ritam što se vidjeli tokom sva tri seta, imali smo dosta brejk lopti. Isplatilo se, ovo je jedan od naših boljih mečeva u Davis Cupu, a sada to treba malo i proslaviti - rekao je Brkić.

NA VRH