TENIS

ATP Beč: Džumhur u 3. setu Almagra počastio "krompirom", u 2. kolu ide na hrvatskog diva

Najbolji bh. teniser slavio nad Špancem sa 2-1

D. K.

24.10.2016

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (92. na ATP listi) plasirao se u drugo kolo ATP turnira u austrijskom Beču, nakon što je danas sa 6-3, 5-7, 6-0 savladao Španca Nicolasa Almagra (43.).

Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija tako je izvojevao i drugu pobjedu u isto toliko mečeva sa nekada devetim teniserom svijeta.

U prvom setu viđen je samo jedan brejk, i to u drugom gemu, kada je Damir protivniku uspio oduzeti početni udarac, što mu je bilo dovoljno za 6-3.

Mnogo više borbe teniseri su prikazali u drugom dijelu igre, koji je pripao 31-godišnjem Špancu sa 7-5. Iako je Džumhur napravio prvi iskorak i poveo sa 2-1, uz brejk prednosti, do kraja seta dva puta je gubio svoj servis, te protivniku dozvolio da izjednači.

Ipak, kao što je to do sada bezbroj puta pokazao, Sarajlija nije pao psihički, te je u trećem setu naprosto sa terena počistio protivnika sa 6-0.

U drugom kolu Erste Bank Opena, turnira iz serije 500, naš teniser igrat će protiv hrvatskog bombardera, 208 centimetara visokog Ive Karlovića (23.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.