TENIS

Džumhur prokockao 5-1 u 3. setu i poklonio pobjedu hrvatskom bombarderu

Bh. teniser ispao u drugom kolu ATP turnira u Beču

D. K.

26.10.2016

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur (92. na ATP listi) poražen je danas u drugom kolu ATP turnira iz serije 500 u austrijskom Beču.

Dvadesetčetverogodišnji Sarajlija danas je izgubio od favorizovanog Hrvata, gorostasnog 208 centimetara visokog Ive Karlovića (23.) rezultatom 6-7 (6), 6-4, 6-7 (5).

U prvom setu nije bilo brejka, što se u neku ruku moglo i očekivati, s obzirom na Karlovićevu igru koja se uglavnom zasniva na njegovom razornom početnom udarcu, tako da on u skoro svakom meču odigra po minimalno jedan, a danas su evo bila i dva taj-brejk seta. Nažalost, u tzv. trinaestoj igri prvog dijela bolje se snašao Ivo, te slavio sa 8-6.

No, kao da je gubitak prvog seta probudio Džumhura, koji je u nastavku znatno bolje zaigrao. U drugom setu Damir je protivniku oduzeo početni udarac u petom gejmu, što mu je bilo dovoljno za 6-4.

Treći dio igre Džumhur je otvorio znatno bolje od protivnika, kojem je dva puta oduzeo servis - u prvom i petom gejmu - i poveo sa visokih 5-1. Činilo se tada da je sve gotovo, no naš teniser od gotovog je napravio veresiju. Iako je dva puta servirao za meč, dopustio je Karloviću da se u potpunosti vrati u meč i povede sa 6-5. Džumhur je uspio sačuvati svoj servis, ali je i u drugom taj-brejku današnjeg meča pružio lošiji tenis i na kraju izgubio sa 5-7.

Treba istaći činjenicu da je Karlović Džumhura naprosto zasuo asovima, kojih je ispalio čak 33, uz osam dvostrukih grešaka. S druge strane, i Džumi je imao zapaženih 11 as servisa, uz četiri dvostruke servis greške.

stastitika

Statistika meča

Karlović će u četvrtfinalu Erste Bank Opena reket ukrstiti sa pobjednikom duela Rusa Karena Khachanova (63.) i Gruzijca Nikoloza Basilashvilija (107.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.