TENIS

Zakuhalo se: Đoković već ove sedmice prestiže Murraya i postaje broj jedan?

Završni Masters u Londonu

Redakcija

17.11.2016

Andy Murray ima dvije pobjede u grupi "John McEnroe", ali Britanac još nije osigurao prolazak u polufinale završnog Mastersa u Londonu. 

Naime, Kei Nishikori ga je baš namučio, a iako je Murray uspio da slavi sa 2:1 u setovima, trenutni svjetski broj jedan će u petak morati da osvoji makar jedan set u posljednjem duelu protiv Stana Wawrinke ukoliko želi prolaz u polufinale.

Tako postoji mogućnost da Andy Murray nakon posljednjeg duela ispadne. Ukoliko Wawrinka pobijedi Murraya sa 2:0 u setovima, a Nishikori istim rezultatom savlada Marina Čilića (koji je izgubio svaku šansu za prolazak dalje), stvoriće se krug u kojem će Murray imati najslabiji set količnik (4:3), pa će tako takmičenje završiti na trećem mjestu.

U slučaju da osvoji jedan set, Murray će proći u polufinale, a drugog polufinalistu ćemo tražiti između Stana Wawrinke i Keija Nishikorija.

Za Đokovića bi najbolje bilo da Wawrinka savlada Murraya sa 2:0 u setovima i da Nishikori istim rezultatom pobijedi Čilića. Tako bi Đoković odmah u petak osigurao povratak na broj jedan, a smijenio bi Murraya na vrhu nakon samo dvije sedmice.

Podsjećamo, Đoković je već potvrdio prvu poziciju u grupi "Ivan Lendl".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.