TENIS

Boris Becker preuzima trenersku poziciju ponajboljeg svih vremena?

Analiza švicarskog lista "Der Bund"

(D. K.)

16.12.2016

Nijemac Boris Becker mogao bi da postane novi trener najboljem švicarskom i ponajboljem teniseru svih vremena Rogeru Federeru.

Švicarski list "Der Bund" podsjeća da je Becker nedavno raskinuo saradnju sa srbijanskim igračem Novakom Đokovićem, koji su sarađivali tri godine.

Autor teksta Simon Graf pita se zašto Becker ne bi trenirao Federera. Podsjeća da se Hrvat Ivan Ljubičić priključio stručnom štabu Federera, jer dobro zna mane i vrline Đokovića.

- Srbijanski teniser i dalje će da bude najveća prepreka Federeru do Grand Slam titula. Zar ne bi bila sjajna priča da najmlađi pobjednik Wimbledona pomogne Federeru da postane najstariji igrač koji će da podigne trofej na londonskoj travi - pita se Graf.

djokovic-i-becker

Đoković i Becker: Uspješna trogodišnja saradnja (Foto: Agencije)

Tvrdi da Nijemac želi da trenira samo tenisere koji se bore za najveće trofeje.

"Becker je bio jedan od Federerovih idola, kao i Stefan Edberg. I on ima veliko iskustvo koje može da podijeli i posluži kao inspiracija. Nijemac je pomogao Đokoviću da osvoji čak šest od 12 Grand Slamova. Tri je osvojio baš u duelima sa Federerom", navodi se dalje u tekstu.

Autor na kraju tvrdi da postoje male šanse da Nijemac trenira Federera i ističe odnos koji su imali Becker i Đoković. Također navodi da bi Šveđanin Mats Wilander mogao da trenira Federera, jer je teško povjerovati da bi Becker mogao da zabije nož u leđa srbijanskom teniseru.

- Dao bih Novaku da odigra meč za moj život. Znam šta se sve događalo u posljednje vreme, ali nikada ne bih u javnost iznosio ono što mora da ostane unutar našeg tima - navodi Graf Beckerovu izjavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.