TENIS

Sharapova se nakon suspenzije vraća na teren u Stuttgartu u aprilu

Bivša najbolja teniserka svijeta

Fena

10.1.2017

Marija Sharapova vratit će se profesionalnom tenisu na turniru Porsche Grand Prix u Stuttgartu u aprilu.

Bivša najbolja teniserka svijeta kažnjena je s 15 mjeseci suspenzije nakon pozitivnog testa na meldonium u januaru prošle godine zbog čega se ne može takmičiti do 26. aprila.

Meldonium je, inače, supstanca koja poboljšava metabolizam i energetsku opskrbu tkiva, a za koji je 28-godišnja teniserka tvrdila da ga uzima od 2006. zbog zdravstvenih problema. No, nije bila upozorena da je od 2016. na listi zabranjenih supstanci.

Turnir u Stuttgartu odbran je za povratak jer je Porsche jedan od njenih glavnih sponzora, ali se mislilo da neće moći nastupiti jer turnir počinje dva dana prije nego što joj istekne suspenzija, prenosi Eurosport.

Sharapovoj neće biti dozvoljeno prisustvo turniru do srijede, kada je na rasporedu njen meč u okviru prvog kola.

- Ne mogu biti sretnija jer se vraćam na WTA tour učešćem na omiljenom turniru. Jedva čekam da ponovo vidim svoje navijače i da ponovo radim ono što volim - kazala je Sharapova za porsche.com.

Sharapova se vraća na terene bez rankinga i treba joj pozivnica da nastupi na ovom turniru.

Dvostrukoj pobjednici French Opena također će biti potreban "wild card" da nastupi u Parizu, a gotovo sigurno i za Wimbledon.

Stuttgart je jedan od turnira na kojima je Sharapova imala najviše uspjeha, s obzirom na to da je osvojila tri titule zaredom, od 2012. do 2014.godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.