TENIS

Završni Masters u Londonu: Samo su dvojica sigurna, evo gdje su Čilić i Đoković

A. S.

16.7.2017

Osim što je pobjedom nad Marinom Čilićem (6:3, 6:1, 6:4) došao do osmog trofeja u Wimbledonu, Švicarac Roger Federer plasirao se i na završni Masters u Londonu. 

Na taj način Federer se pridružio Rafaelu Nadalu koji je igranje u glavnom gradu Engleske osigurao još poslije osvajanja pehara u Parizu (Roland Garros, op.a.).

Federer i Nadal će naknadno saznati imena još šestorice rivala na završnom Mastersu, a Marin Čilić i Novak Đoković su i dalje na dobrom putu da igraju u Londonu u novembru.

Čilić je trenutno peti sa 2.905 bodova i blizu je plasmana među osam najboljih.

Đoković je trenutno na sedmom mjestu liste, sa 2.585 bodova, ispred Andyja Murraya (2.290) koji je trenutno na posljednjoj, osmoj poziciji, koja vodi na završni turnir.  

Njima dvojici prijete Grigor Dimitrov (1.925) i Tomas Berdych (1.910), a ključni turniri za plasman u London bit će Mastersi na tlu Sjeverne Amerike i naravno, posljednji Grand Slam sezone, US Open.

Iako nisu briljirali u Londonu, treću i četvrtu poziciju suvereno drže Dominic Thiem (3.345) i Stan Wawrinka (3.150).

Đokoviću problem može biti povreda lakta, ali se očekuje da će se oporaviti do završnog Grand Slama u New Yorku i bez problema, zajedno sa Čilićem, zaigrati u Londonu među osam najboljih.       

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.