TENIS

Avaz.ba došao do ekskluzivnih fotografija i videa Damira Džumhura na treningu s Rogerom Federerom

Piše: A. SOKOLOVIĆ

18.7.2017

Spuštena je zavjesa na još jedan Wimbledon. Završen je najveći turnir na svijetu, po osmi put ga je osvojio najveći igrač na svijetu - Roger Federer.

Švicarac je tokom turnira u Londonu oborio nekoliko rekorda, što osobnih, što turnirskih. No, ovo nije priča o Federeru, već o našem najboljem teniseru Damiru Džumhuru.

Naš teniser je jedan od rijetkih koji je imao čast da upravo protiv Federera igra na Centralnom terenu Wimbledona, ali i da se druže u zajedničkim treninzima, kako u pripremnom periodu u Dubaiju, tako i na turnirima na kojima su učestvovali.

Portal Avaz.ba došao je u posjed do sada ne objavljenih fotografija, ali i videa, na kojima se vidi kako Džumhur s porodicom prvodi lijepe trenutke u Londonu, ali i sparinguje s "najvećim od najvećih", sa - Federerom.

Džumhur i Federer prije dvije godine sastali su se dva puta. To su ujedno i njihova dva jedina međusobna turnira u karijeri. Sudbina je htjela da se Damir i Roger 2015. sastanu na dva od četiri najveća turnira na svijetu, na grand slamovima u Roland Garrosu i Wimbledonu.

Od tih mečeva krenulo je i njihovo prijateljstvo koje je nastavljeno i ove godine, kada je Damir dobio poziv iz Rogerovog štaba, od trenera Ivana Ljubičića, u kojima se poziva da trenira s Federerom.

Avaz.ba je došao i posjed poruke u kojoj Ljubičić predlaže Džumhuru trening na poene, a naš teniser to prihvaća.

Prepiska telefonom između Ljubičića i Džumhura kada je dogovoren trening s Federerom

- Džumi, bi li trenirao s Rogerom. Jedan duži trening, od tri,četiri sata na poene - pitao je Ljubičić Džumhura, na što je naš teniser odgovorio: Može, spremit ću se da izdržim.

Na tu Damirovu konstataciju, Ivan je odgovorio:

- Ne sumnjam u tebe!

Tako je i bilo. Džumi i Roger su odradili jak trening, uživali u lijepom druženju od četiri sata, a treningu su prisustvovali i Damirovi roditelji, otac Nerfid, mama Ženeta te brat Zlatan.

Veliki je to bio poziv Federera. Veliki ulogu u ovom prijateljstvu odigrao je i naš Banjalučanin, svojevremeno i treći teniser svijeta, Ivan Ljubičić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.