TENIS

Đoković prijavljen za New York

Piše:

20.7.2017

Srbijanski teniser Novak Đoković nalazi se među prijavljenim igračima za ovogodišnje Otvoreno prvenstva SAD (US Open), objavili su organizatori posljednjeg Grand Slam turnira u sezoni.

Đoković je zbog povrede bio primoran da preda četvrtfinale Vimbldona Tomasu Berdychu i nakon tog meča najavio je dužu pauzu, ali njegovo ime se nalazi na spisku učesnika koje je US Open objavio na svom sajtu.

Na spisku prijavljenih su i prvi teniser svijeta, Britanac Andy Murray, Španac Rafael Nadal i šampion VWmbledona Roger Federer, kao i prošlogodišnji osvajač US opena Sten Wawrinka.

US Open navodi da će se na ovogodišnjem turniru takmičiti 99 najboljih tenisera svijeta koji će predstavljati 39 zemalja. Među njima i BiH će imati predatavnika u našem najboljem igraču Damiru Džumhuru. 

Također, kako se dodaje, takmičit će se sedmorica nekadašnjih šampiona - Murray, Nadal, Federer, Đoković, Wawrinka, Marin Čilić i Juan Martin del Potro.

Listu prijavljenih učesnika u ženskom singlu predvodi prva teniserka svijeta Karolina Pliškova, a prijavljene su i nekadašnje šampionke US Opena Angelique Kerber, Venus Williams, Samantha Stosur i Svetlana Kuznjecova.

Otvoreno prvenstvo SAD u tenisu počinje 28. avgusta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.