TENIS

Del Potro poručio Đokoviću: Uživaj sa djecom

Avaz.ba

2.8.2017

Juan Martin del Potro, argentinski teniser i jedan od najboljih prijatelja srpskog igrača na ATP turu, poručio je Novaku Đokoviću da uživa kod kuće sa djecom.

- Moj savjet njemu jeste da se lijepo provodi i da uživa sa djecom kod kuće, biće spreman i dovoljno snažan kada dođe vrijeme za povratak - poručio je Del Potro Đokoviću.

Osvajač dvanaest Grand Slam titula odlučio je, poslije predaje u četvrt finalu Wimbledona da napravi pauzu do kraja godine kako bi maksimalno spremno dočekao sljedeću.  

- Nije nimalo lahko napraviti veliku pauzu i onda se vratiti. Mnogi igrači igraju dobro poslije duže pauze zbog povrede, ali taj efekat ne dođe odmah, već je potrebno da prođe malo vremena da bi sve došlo na svoje mjesto - dodao je Del Potro, kome su povrede, nažalost, oblikovale karijeru.

Zglob me zna mučiti na samu promjenu vremena, ali i uslova za igru, pa je to svakako nešto na šta moram obratiti pažnju. Radujem se tenisu i u godinama koje slijede. Sada moram vrijedno raditi jer sam izgubio dosta zbog povreda. Opet, nije mi važno da li sam u Top 30 ili Top 50 – samo želim da igram tenis - zaključio je.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.