TENIS

Teške optužbe: Đoković dopingovan, ATP krije

Avaz.ba

5.8.2017

Kanadska teniska analitičarka Helene Pelletier optužila je Novaka Đokovića da je napravio pauzu zbog dopinga, koji prikriva ATP.

Đoković je prije desetak dana završio sezonu zbog problema sa ramenom, a Pelletier sumnja da je razlog za to medicinske prirode. 

"Neki prijatelji i kolege koji su blisko povezani sa svijetom tenisa i prate turnire uvjereni su da je Đoković bio dopingovan i da ima zaštitu ATP", piše ova analitičarka, inače bivša teniserka.

U sličnoj situaciji je prošle godine bio Rafael Nadal, koga su također optuživali za doping, bez pravih argumenata.

Đoković je dominirao svijetom tenisa dok nije osvojio Roland Garos prošle godine, a onda je uslijedio strmoglav pad, što je glavni povod za ove teorije zavjere.

"Neki se pitaju zašto je tako iznenada pao u svojoj igri, zašto je godinu bio ispod svojih fantastičnih fizičkih mogućnosti, koje je demonstrirao od 2011. godine? Šta je sa njegovim ličnim problemima? Da li je povreda ruke hronični problem koji vuče nekoliko godina ili je to samo izgovor? Da li je napravio pauzu kako bi se fizički oporavio i oživao svoj talenat", pita se Pelletier.

Iako nema adekvatne argumente za svoje navode, Kanađanka ističe da ove glasine dolaze od kolega koji su "veoma poštovani" u tenisu.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.