TENIS

Nadal izgubio živce: Napao organizatore US Opena

Avaz.ba

3.9.2017

Prvi teniser svijeta Španac Rafael Nadal kritikovao je organizatore Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku (New York), pošto im je trebalo tri dana da suspendirau italijanskog igrača Fabija Fonjinija (Fognini), koji je vrijeđao sudiju tokom meča prvog kola.

Fonjini je vrijeđao sudiju Luiz Engzel tokom poraza u prvom kolu US Opena od sunarodnika Stefana Travalje (Travaglia). On je poslije toga igrao dva meča u dublu, nakon čega su ga organizatori izbacili sa takmičenja. U obrazloženju se navodi da je komisija čekala prijevod.

- Tri dana za to? Ne vjerujem. On je od tog incidenta pobijedio u dva meča. To nije idealna situacija. Bilo bi mnogo bolje da je to učinjeno odmah, a ne tri dana kasnije - rekao je Nadal.

Fonjini se putem Twittera kasnije izvinio zbog svog ponašanja, ali je ipak izbačen sa US Opena. 

Fonjini je kažnjen sa 24.000 dolara, koje će mu biti odbijene od 50.000 dolara, koliko mu slijeduje za poraz u prvom kolu.

Ako komisija utvrdi da je počinio teži prekršaj, on bi mogao da bude kažnjen i do 250.000 dolara, kao i suspenzijom sa narednih grend slem turnira.

Fonjini je 2014. godine dobio najveću kaznu u historiji Vimbldona (Wimbledon), 27.500 dolara, zbog svađe sa sudijom i još jednim zvaničnikom turnira i bacanja reketa.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.