TENIS

Šarapova: Kritikuju me bez činjenica

Šarapova

Avaz.ba

14.9.2017

U aprilu je Kanađanka Judžin Bušar (Eugenie Bouchard) rekla da je Marija Šarapova varalica i da za takve ni u jednom sportu ne bi trebalo da ima mjesta. Ali, prilikom predstavljanja svoje knjige "Nezaustavljiva: Moj život od sada", Šarapova je dogovorila:

- To su više komentari koji nisu bazirani na činjenicama, zbog toga ih uopće i ne razmatram.

Svojevremeno je i Britanac Endi Mari (Andy Murray) rekao da mu je čudno što mnogi sportisti koriste meldonijum za srce, kad je on zabranjen.

- Mislim da nije na njima da uopće imaju mišljenje, jer ga ne zasnivaju na činjenicama. Sve te riječi su izgovorene samo za naslove.

Ruskinja je priznala da je napravila veliku grešku što je koristila nedozvoljenju supstancu, koju je inače upotrebljavala još od 2006. godine zbog zdravstvenih razloga.

- Na kraju krajeva, ovo je moja karijera, priznala sam da sam pogriješila i odslužila sam kaznu, sada sam se vratila. Jedini problem koji imam je što ne postoje dokazi o posljedicama koje meldonijum izaziva, niko ne može da da dokaz da su izazvale nešto. Tako da ne znam na čemu se zasnivala suspenzija - prokomentarisala je na kraju.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.