TENIS

Serena Vilijams otkrila najveću životnu tajnu u pismu napisanom mami

Avaz.ba

21.9.2017

Serena Vilijams (Williams), najbolja teniserka svih vremena, poslala je snažnu poruku u pismu koje je napisala svojoj majci Oraken Prajs (Oracene Price).

Osvajačica 23. Grand slem trofeja prije nekoliko dana postala je majka po prvi put i na svom profilu na društvenoj mreži "Reddit" je, gledajući svoje dijete, napisala pismo majci.

"Draga mama,

ti si jedna od najjačih žena koje poznajem. Gledala sam svoju kćerku (O moj bože, da, ja imam kćerku) i ona ima moje ruke i noge! Identične jake, mišićave, moćne ruke i tijelo. Ne znam kako bih reagirala da ona mora da prođe kroz ono kroz šta sam ja prolazila od svoje 15. godine, pa do danas.

- Nazivali su me muškarcem jer sam spolja izgledala jaka. Govorili su da se dopingujem (ne, uvijek sam imala toliko integriteta da bih se ponašala nepošteno, kako bih stekla prednost). Govoreno je da ne pripadam ženskom sportu, već muškom, jer izgledam snažnije od mnogih drugih žena. (Ne, samo naporno radim i rođena sam sa ovim opakim tijelom na koje sam ponosna).

Ali mama, nisam sigurna kako nisi poludjela na svakog novinara, osobu, spikera i, iskreno govoreći 'hejtera', koji su bile tolike neznalice da potcijene snagu crne žene.

Ponosna sam što sam mogla da im pokažem kako neke žene izgledaju. Nismo svi isti, imamo obline, snažne smo, mišićave, visoke, male... Samo sam neke spomenula, ali je to isto: žene smo i ponosne smo!", napisala je Serena i dodala da joj je majka oduvijek bila uzor i da će nastaviti da se ugleda na nju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.