TENIS

Džumhur: Mirnoća u mojoj glavi mi je pomogla u ovom meču

Instagram

Piše: S.Me.

29.9.2017

Nakon što je u četvrtinalu naš najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur savladao favorizovanog tenisera Zvereva u kineskom Šenzenu, obratio se medijima sa svojim viđenjem ovog poduhvata i istakao neke glavne prevage koje je savladao radi dobitne kombinacije u ovoj pobjedi i plasmanu u polufinale turnira.


- Znao sam da će biti veoma težak meč. Ovo je definitivno jedna od najvećih pobjeda u mojoj karijeri. Igrao sam sa igračem koji je četvrti na svijetu i najmađi je igrač koji se nalazi u top 10 na ATP rang-listi. Nadao sam se da mogu ponoviti igre iz prošlih mečeva i u tome sam uspio. U važnim momentima sam bio miran i strpljiv te na kraju zasluženo slavio- rekao je Džumhur nakon velike pobjede.

Naš teniser je istakao da je mentalni sklop i mirnoća unutar njegove glave bio najjači adut u ovom meču.

- Kada sam smirio glavu i kada sam u ključnim momentima miran, onda mogu da pružam dobre partije. Pokazao sam i danas kada je Saša u drugom setu imao čak tri set-lopte. To mi daje mnogo samopouzdanja i snage, jer je glava definitivno razlog što igram dobar tenis u posljednje vrijeme - istakao je Džumhur.

Džumhur će u polufinalu igrati protiv petog nosioca Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova (Alexandar), kojem je danas u četvrtfinalu Izraelac Sela predao meč.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.