TENIS

Džumhur zaustavljen u prvom kolu Pekinga

D. K.

3.10.2017

Damir Džumhur zaustavljen je jutros u prvom kolu ATP turnira u Pekingu. Bolji od našeg najboljeg tenisera bio je Bugarin Grigor Dimitrov, koji je nakon velike borbe i skoro dva sata igre slavio sa 6-1, 3-6, 6-3.

Bio je to drugi trijumf osmog tenisera svijeta nad 25-godišnjim Sarajlijom iz isto toliko duela. Dimitrov je prethodno nad Džumhurom slavio prošle godine u Dilrej Biču sa 4-6, 6-4, 6-3.

U prvom setu Damir je pružio prilično loš tenis, s obzirom da je uzeo svega jedan, pri tome protivniku dopustivši niz od pet uzastopno osvojenih gemova.

Međutim, u nastavku meča mnogo bolja igra Damira, koji drugi set "lomi" u osmom, a potom ga završava u narednom gemu za 6-3.

Većina nas tada je vjerovatno pomislila kako će Džumhur u odlučujućem setu okrenuti "vodu na svoj mlin". U uvodnom gemu došao je do tri brejk lopte - nije ih iskoristio. Potom je pri rezultatu 2-2 prokockao još dvije brejk prilike i ta neefikasnost mu se na kraju "obila" o glavu.

Preslikano iz prethodnog seta, samo s drugačijim ishodom, brejk "pada" u osmom gemu. Nažalost, Dimitrov je bio taj koji je protivniku "slomio" servis i potom odservirao za trijumf.

Bugarski teniser u drugom će kolu igrati s boljim iz duela Urugvajca Pabla Kuevasa (Cuevas) i Argentinca Huana Martina del Potra (Juan).

Nagradni fond turnira u Pekingu iz serije 500 iznosi nešto više od tri miliona američkih dolara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.