TENIS

Najbolja teniserka svijeta odrekla se ogromnih grudi i domogla vrha WTA liste

Avaz.ba

7.10.2017

Otkako je, putem liste Ženske teniske asocijacije (WTA), počelo da se računa rangiranje najboljih igračica "bijelog sporta" na planeti, došlo se i do jubilarne, 25. djevojke koja se probila na vrh: od ponedjeljka će to biti slučaj sa Simonom Halep.

Halep je postala prva Rumunka kojoj je pošlo za rukom da se popne na čelnu poziciju, a to je obezbijedila plasmanom u finale turnira u Pekingu. Međutim, njen put do vrha nije bio nimalo lak. Dobrim dijelom i zbog velikih grudi.

Naime, ova 26-godišnjakinja je prije osam godina, samo što je postala punoljetna, otišla na hiruršku intervenciju kako bi umanjila ogromne grudi. 

- Zaista su mi smetale. Prije svega njihova težina. Nisam mogla da reagiram brzo, velike grudi su me baš sputavale - objasnila je tada svoju odluku.

Kako je istakla, na to bi se opredijelila i da nije počela profesionalno da igra tenis.

Nisu mi se tolike grudi svidjele ni u privatnom životu. Otišla bih na operaciju i da nisam sportiskinja. Prosto, baš su mi smetale, a i leđa su me stalno boljela - priznala je Simona Halep. 

I, od tada je počela da reda uspjehe i da se penje ka teniskom vrhu. Mogla je do njega dospjeti i ranije ove godine, ali ju je poraz u finalu Roland Garrosa u tome spriječio.

Sada je, međutim, ostvarila svoj san. Ona je u pekinškom polufinalu za 75 minuta savladala Latvijku Jelenu Ostapenko (6:2, 6:4), a to joj je bilo dovoljno da sa prvog mjesta svrgne Garbinje Muguruzu (Garbine) iz Španije, koja je tu provela četiri sedmice.

Simona Halep je postala peta teniserka koja je dospjela na vrh WTA liste u 2017, poslije Anđelike Kerber (Angleique), Serene Vilijams (Williams), Karoline Pliškove i pomenute Muguruze.

Taj proboj joj je ove subote dodatno draži jer je savladala Ostapenko, od koje je izgubila u pomenutom finalu ovogodišnjeg Roland Garrosa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.