TENIS

Potez Novaka Đokovića oduševio mnoge, srbijanski teniser navijačima uzvraća za podršku

Avaz.ba

9.10.2017

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković odlučio je da otvori restoran u kojem će hrana biti besplatna za beskućnike i one koji su najugroženiji.

Đoković, koji već posjeduje dva restorana – jedan u Beogradu i jedan u Monte Karlu, otkrio je da se na ovakav potez odlučio kako bi "vratio onima koji za njega navijaju", prenose britanski mediji.

Još nije poznato na kojoj lokaciji će biti otvoren novi restoran, prema saopćenju, čini se da bi mogao biti u Srbiji jer želi da se oduži velikom broju navijača.  

- Novac nije problem za mene, zaradio sam dovoljno da nahranim cijelu Srbiju. Mislim da oni zaslužuju ovako nešto jer su me uvijek podržavali - stoji u Đokovićevom saopćenju.

Nije poznato ni na koji način će mušterije dokazivati da su ugrožene, ali je jasno da mu ugostiteljstvo nije slaba strana – čak i njegovi roditelji imaju restoran na Kopaoniku.  

- Oduvijek sam volio hranu zbog svoje porodice. Hrana je moja strast - rekao je jednom prilikom.

On je 2016. otvorio veganski restoran "Eqvita", a u posljednjih nekoliko godina se mnogo priča o Novakovom načinu ishrane, prenosi B92.  

- Veliki dio svog profesionalnog uspjeha dugujem načinu ishrane. Kao profesionalnom sportisti, to je postalo mnogo više od običnog unošenja hrane – u pitanju je gorivo koje određuje kako ću igrati, kako ću se oporaviti i koliko sam budan na terenu. Hrana je jedna od stvari koja me je najviše promijenila u životu. To želim da podijelim sa svijetom - istakao je nekada prvi igrač na ATP listi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.