TENIS

Džumhur bez milosti prema Bašiću: Sutra lovi novu ATP titulu

Piše: Al. Ti.

21.10.2017

Damir Džumhur je prvi finalista ATP turnira iz serije 250 - Kremlin kup u Moskvi. Naš najbolji teniser je u današnjem polufinalu savladao još jednog bh. igrača Mirzu Bašića rezultatom 2:0 u setovima, a bilo je 6:0 i 7:6. Meč je trajao sat i 29 minuta.

Bio je ovo prvi duel na ATP turnirima dvojice Sarajlija, a četvrti ukupno i Damirova treća pobjeda.

Džumhur je veoma lagano za svega 22 minuta riješio prvi set u svoju korist, napravivši čak tri brejka. Bilo je 6:0.

Bašić, koji je iza sebe imao sjajan turnir, već je osigurao napredak na novoj ATP listi za više od 50 mjesta u drugom setu je zaigrao znatno bolje.

U drugom setu gledali smo bolju igru Mirze Bašića, koji je niz od sedam osvojenih gemova Džumhura, prekinuo početkom drugog seta kada je nakon razigravanja na svoj servis izjednačio na 1:1.

U nastavku drugog seta igralo se gejm za gejm, a oba tenisera su čuvala svoj servis.  Vrijedi istaći i veliku borbu Bašića, koji je spasio čak osam meč lopti, da bi se na kraju otišlo u tajbreak.

U dodatnoj igri skoncentrisaniji je bio Damir Džumhur, koji osvaja tajbreak rezultatom 11:9. 

Džumhur će nakon današnjeg trijumfa i plasmana u finale ponovo napredovati na ATP listi i bit će 33. igrač svijeta. Ukoliko bi na kraju osvojio turnir, Damir će biti 31. igrač svijeta ispred čuvenog Rišara Gaskea (Richard Gasquet).

Damir će za trofej sutra igrati protiv pobjednika meča Adrijan Manarino (Adrian Mannarino) - Ričardas Berankis (Ricardas). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.