TENIS

Džumhur nakon pobjede protiv Bašića: Nadam se da je nacija ponosna

Avaz.ba

21.10.2017

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur, danas je savladao svog sunarodnjaka Mirzu Bašića u polufinalu Kremlj Kupa u Moskvi (2:0).

Džumhur je nakon meča rekao da svi Bosanci i Hercegovci mogu biti ponosni na njih dvojicu, te da je ovo za njega bio nevjerovatan meč. 

- Ovo je bio nevjerovatan meč, i za mene i za Mirzu. Mislim da smo učinili BiH ponosnom, mislim da su svi oni koji su nas gledali mogli da uživaju u meču, ako ne u prvom setu onda u drugom kada je Mirza pružio odličan tenis. Ja sam pružio odličan tenis gotovo cijeli meč, mislim da su svi Bosanci i Hercegovci uživali jer su mogli gledati dvojicu svojih sunarodnjaka u polufinalu ATP turnira i zaista sam sretan što smo to uspjeli - rekao je Džumhur.

Damir je dodao i da mu je ipak žao što je samo jedan od njih dvojice mogao u finale.

- Nažalost, jedan od nas morao je u finale, a danas sam to bio ja. Nadam se da ćemo Mirza i ja imati još okršaja na ATP touru. Nadam se da će Mirza ući u top 100 jer tu i pripada. Čestitam mu na dobroj sedmici, meč je bio jako težak, dobro poznajem Mirzu, znam koliko može dobro igrati i kako može biti opasan. Pribojavao sam se toga, ali sam puno rasterećenije ušao u meč. On je bio u grču i dosta nervozan, a to se moglo osjetiti u prvom setu. Ja sam uspio prevazići tu početnu nervozu te sam dobio nekoliko gemova u početku i dobio prvi set - dodao je Džumhur. 

Iako je prvi set dobio dosta lagano, Džumhur je znao da će drugi set biti veoma težak. 

- Znao sam da će drugi set biti težak, on je odlično krenuo da servira i da igra puno agresivnije, pogotovo taj 11. gem gdje sam imao mnogo brejk lopti, što je on spasio sa nevjerovatnim poenima, pa onda tie brejk koji je bio kao rolerkoster, mislim da sam uspio mentalno to prevazići i pobijediti. Dobro je što sam to riješio u dva seta jer da smo otišli u tri seta, definitivno bih više šansi dao Mirzi jer bi bio u naletu i dobio bi to samopouzdanje koje bi mu pomoglo u trećem setu. Završio sam sve u dva seta, prezadovoljan sam svojom igrom, žao mi je što je Mirza izgubio, ali odlična sedmica za obojicu - završio je Džumhur.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.