TENIS

Džumhur protutnjao pored Berankisa

Džumhur: Još jedna sjajna partija. Džumhur: Još jedna sjajna partija

D. K.

25.10.2017

Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo dva miliona eura vrijednog ATP turnira iz serije 500, koji se ove sedmice igra u Beču.

Najbolji teniser nastavio je gdje je stao prošle sedmice u Moskvi, kada je došao do drugog ATP naslova u karijeri.

Džumhurov današnji protivnik ponovo je bio Litvanac Ričardas Berankis (Ricardas). U šestom međusobnom okršaju, Džumhur je izvojevao treći trijumf rezultatom 6-4, 6-2.

Furiozan početak meča našeg najboljeg reketa, koji osvaja tri uzastopna gema, pritom dva puta oduzevši servis protivniku. No, kao što smo to i navikli od Damira, uslijedio je ogroman pad igre. Berankis je ubacio u brzinu više i nanizao čak četiri gema za vodstvo 4-3.

Identična situacija sa početka, preslikana je na kraj seta. Pokazavši još jednom svoju mentalnu snagu, Damir ponovo niže tri uzastopna gema za 6-4.

U nastavku meča Džumhur je pokazao da se nalazi u fantastičnoj formi. Berankis je uzeo uvodni gem drugog seta, a potom Damir preokrenuo na 5-1. Sve što je do kraja pošlo za rukom dvije godine starijem Ričardasu je još jedan gem na svoj servis. Džumhur je slavio sa 6-2.

Bio je ovo mnogo lakši trijumf našeg tenisera nad Berankisom, u odnosu na meč od prije tri dana u finalu Moskve. Tada je Džumhur slavio u tri seta (6-2, 1-6, 6-4).

U drugom kolu Damir igra protiv boljeg iz duela Francuza Žo-Vilfred Conge ( Jo-Wilfried Tsonga) i mladog Rusa Karena Kačanova (Khachanov). Inače, Conga brani finale iz prošle godine, u kojem je slavio Britanac Endi Mari (Andy Murray).

Nagradni fond turnira u Beču iznosi 2.035.415 eura, a igra se na tvrdoj podlozi u dvorani.

Žrijeb turnira u glavnom gradu Austrije

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.