TENIS

Conga slavio nakon preokreta: Džumhur propustio meč-loptu i ostao bez četvrtfinala

D. K.

26.10.2017

Damir Džumhur zaustavljen je večeras u osmini finala ATP turnira u Beču.

Seriju od šest uzastopnih pobjeda najboljeg bh. tenisera nakon preokreta je prekinuo Francuz Žo-Vilfred Conga (Jo-Wilfried Tsonga).

Nekada peti, a trenutno 15. teniser svijeta je nakon velike borbe i dva sata i 16 minuta igre slavio sa 6-7(5), 7-6(7), 6-1.

Prvi set trajao je skoro sat vremena. Brejkova nije bilo sve do petog gema, kada Damir oduzima servis Congi, a potom ga i potvrđuje za 4-2. Neočekivan pad koncentracije našeg tenisera koštao ga je gubitka servisa u trenutku kad je servirao za prvi dio igre. Conga je izjednačio na 5-5, a zatim su teniseri ušli u tajbrejk, u kojem se bolje snalazi Džumhur i osvaja ga sa 7-5. 

U drugom setu prvi je ozbiljnije zaprijetio Conga, koji u trećem gemu oduzima Damiru servis. Međutim, uslijedio je ekspresan povratak Džumhura koji je odmah izjednačio na 2-2. U nastavku nije bilo brejkova, te su teniseri ponovo izborili tajbrejk. Nažalost, Damir pri vodstvu 7-6 nije uspio realizirati meč loptu, a onda je Conga nanizao tri naredna poena i odveo meč u odlučujući set.

Džumhur se u trećem setu ipak nije uspio oporaviti, te je Conga s lakoćom slavio prepustivši mu samo jedan gem.

Conga će u četvrtfinalu 2.035.415 eura eura vrijednog ATP turnira iz serije 500 igrati protiv talentiranog mladog Nijemca Aleksandera Zvereva (Alexander).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.