TENIS

Masters u Londonu: Federer očitao lekciju Zverevu!

Federe na meču protiv Zvereva: Sjajna igra Švicarca AFP

Piše: A. S.

14.11.2017

Nekada prvi teniser svijeta Rodžer Federer (Roger) večeras je u Londonu ostvario i drugu pobjedu u svojoj Grupi B na završnom Mastersu osmorice najboljih igrača. 

Sjajni Švicarac je trijumfom nad Nijemcem Aleksander Zverevom (Alexander) potvrdio da se nalazi u velikoj formi i trenutno je jedini igrač u ovoj grupi koji ima dva trijumfa.


Sjajni Švicarac

U posljednjem meču večeri, Federer je sa 2:1 u setovima pobijedio Zvereva, rezultatom 7:6 (6), 5:7, 6:1 i tako osigurao nastup u polufinalu.

Najbolji tenis smo gledali u prvom setu koji je Federer dobio u tai-breku sa 8:6. Oba tenisera su držali svoj servis, a 13. igra je donijela pobjednika prvog seta.

Talentirani Nijemac je dobio drugi set sa 7:5, ali je u trećem totalno pokleknuo i na startu dozvolio Federeru da napravi dva brejka. Konačnih 6:1 u trećem setu su dokaz da je večeras Švicarac bio bolji igrač.

Nadal odustao

Nešto ranije danas u ovoj grupi, Džek Sok (Jack Sock) je dobio Marina Čilića, a sutra su na rasporedu mečevi u Grupi A.

Najvažnija vijest dana iz Londona je stigla jutros da se sa turnira povukao najbolji igrač svijeta Rafael Nadal. Njega će u ostatku turnira mijenjati zemljak Pablo Karenjo-Busta (Carreno-Busta).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.