TENIS

Nerfid Džumhur za "Avaz": U subotu se očekuje potpis s Ilijom Bozoljcem

Piše: A. S.

28.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U četvrtak idem u Beograd na dogovor, a nadam se da će sve biti kako očekujemo. Ilija Bozoljac bi trebao biti novi član stručnog štaba Damira Džumhura i nadam se da ćemo u petak i subotu sve dogovoriti, na obostrano zadovoljstvo.

To je za "Avaz" potvrdio Nerfid Neno Džumhur, otac najboljeg bh. tenisera. 

Ilija Bozoljac je nekadašnji srbijanski teniski reprezentativac, kojeg s našim Damirom veže veliko prijateljstvo, još iz vremena kada su se u Sarajevu održavali turniri na kojima je svojevremeno igrao i Novak Đoković, Rišar Gaske (Richard Gasquet), Greg Rusedski...

- U Damirovom timu ostat će kondicioni trener Strahinja Tomović. Nadam se da će i razgovor sa Ilijom prići kako treba. Vidjet ćemo šta on ima kazati, da li može ispuniti naša očekivanja - kaže Neno, koji nam je potvrdio da je Damir u Beogradu već počeo s treninzima. 

Džumhur je imao sjajnu sezonu, stigao je do 30. mjesto na ATP rang liste, što mu je najbolji plasman u karijeri. Drugi dio sezone je bio fantastičan, gdje je i osvojio dva ATP turnira, u Sankt Peterburgu i Moskvi. 

- Prvi turnir na kojem će nastupiti u novoj sezoni je Brizbejn. Nakon toga slijedi Sidnej, gdje je postavljen za osmog nositelja - kazao je Neno Džumhur, uz konstataciju da od Damira očekuje da nastavi tamo gdje je stao u Rusiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.