TENIS

Novak Đoković testira novi reket!

Avaz.ba

9.12.2017

Tokom treninga u Monte Karlu, gdje se sprema za početak sezone uz Andrea Agasija i Radeka Štepaneka, najbolji teniser u historiji Srbije nastavio je sa primjenom novih metoda.

Prema fotografijama koje su se pojavile, Nole je prethodnih dana na treninzima imao i podršku čuvenog teniskog analitičara Krega O’Šonesija. Riječ je o Australcu koji važi za jednog od najboljih stratega u teniskom svijetu, koji se u radu oslanja na pomoć kompjuterskih programa. Tokom prethodnih 20 godina sarađivao je sa Kevinom Andersonom, Radživov Ramom, Amerom Delićem, a poznat je i kao kreator jednog od najvećih iznenađenja u modernom tenisu - Nijemca Dastina Brauna, koji je eliminirao Rafaela Nadala u drugom kolu Vimbldona 2015. godine.

Ali, nešto mnogo interesantnije smo uočili na fotografijama sa Novakovih treninga koje je objavio taj stručnjak. Nole je radio pomoću crnog reketa! To znači da Đoković pomaže kompaniji “Hed” u razvoju ili testiranju novog “oružja”. Mnogima u teniskom svijetu ovako nešto nije previše čudno. Definitivno, Novak traži način da što je moguće više oslobodi pritisak na zglobu koji je i dalje u fazi oporavka i zbog čije povrede je prinudno završio sezonu.

Da li će početi takmičenje novim reketom, kao Rodžer Federer tokom 2014. godine, ili će tokom godine zamijeniti rekvizit, za sada nije poznato.

Razmišlja i o promjeni patika

Prema nepotvrđenim glasinama iz Monte Karla, Đoković bi mogao da zamijeni proizvođača obuće. Iako ne postoje fotografije, Novak je, navodno, u patikama proizvođača “Asiks” umjesto u obući dugogodišnjeg partenera “Adidsasa”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.