Mari otkazao put u Australiju, hoće li nastupiti u Melburnu?

Avaz.ba
21.12.2017 15:45

Najbolji teniser svijeta u 2016. godini Britanac Endi Mari (Andy Murray) odgodio je put u Australiju, na koji je trebao krenuti 25. decembra, ali još planira nastupiti na australskoj turneji, javljaju britanski mediji. 

Mari je posljednji službeni nastup u 2017. godini imao u Vimbldonu, nakon kojeg je uzeo pauzu zbog problema s kukom. Nadao se da će nastupiti na US Openu, ali je učešće na posljednjem Gran Slem turniru sezone otkazao dva dana prije početka.

Mari je u svoj raspored kao prvi turnir u sezoni uvrstio Brizbejn, gdje je dvaput bio pobjednikom (2012. i 2013.). Turnir započinje u nedjelju 31. decembra, ali još je neizvjesno hoće li Britanac zaigrati na njemu. 

Prema listi prijava Mari bi trebao biti treći nositelj, iza svjetskog "broja 1" Španca Rafaela Nadala i pobjednika londonskog ATP Finala Bugarina Grigora Dimitrova.

Tokom oporavka od ozljede kuka, Mari je izjavljivao da se neće vraćati na teren dok povreda ne bude potpuno sanirana. U međuvremenu je nastupio početkom novembra u humanitarnom, ekshibicijskom meču protiv Rodžera Federera (Roger) u Glazgovu, u kojem je bilo vidljivo da se Mari još ne može potpuno slobodno kretati.

Prema pisanju britanskih medija Mari nastup na prvom Gran Slem turniru sezone, Australijen Openu u Melburu, koji započinje 15. januara, ne bi trebao biti upitan.

Tagovi

Andy Murray
NA VRH