TENIS

Đoković: Lakat još uvijek nije zdrav

Avaz.ba

13.1.2018

Novak Đoković istakao je da njegov lakat i dalje nije maksimalno zdrav, ali da se može takmičiti.

Đoković će se u noći između nedjelje i ponedjeljka vratiti na teren poslije šestomjesečne pauze, u prvom kolu Australijen opena.

- Nije još 100 posto zdrav, ali je na nivou na kojem mogu da se takmičim, svakog dana je sve bolje. Nadam se da će biti 100 posto do početka turnira. Ne znam kako će se ponašati tokom turnira. Čak i da je 100 posto zdrav, poslije šest mjeseci bez mečeva, nikad ne znaš kako će reagirati. Ne mogu mnogo toga da uradim, učinio sam sve što je u mojoj moći da budem sposoban da nastupim ovdje - rekao je Đoković.

Problem sa laktom najviše je utjecao na njegov servis.

Da, najviše je boljelo dok serviram. Samo tada. Servis je najvažniji udarac za mene. Pokreti prilikom servisa nisu potpuno drugačiji nego prije, ali i najmanje promjene prave veliku mentalnu razliku. Bilo mi je potrebno vrijeme da se naviknem na te promjene, razumijem šta je dobro, a šta ne za mene. Za sada funkcionira prilično dobro. Mnogo sam trenirao, ali sam zaista mogao da isprobam samo na Kujong turniru. Zadovoljan sam novim pokretom servisa, ne želim da kažem novim servisom, ali novim pokretom. To su neke korekcije, unaprijeđenje tehnike što mi dozvoljava efikasniji servis, ali i da smanjim pritisak na lakat - objasnio je srbijanski teniser.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.