TENIS

Potpuni krah bahatog Hrvata koji je mislio da je najbolji na svijetu

Avaz.ba

14.1.2018

"Bit ću najbolji teniser svijeta i osvojit ću sve Grand Slamove. Kako ću to uspjeti? Servisom Gorana Ivaniševića, psihom Petea Samprasa, udarcima Rogera Federera i srcem Lejtona Hjuita", tako je prije 10 godina australski Hrvat Bernard Tomic najavio ulazak u profesionalce.

Među profesionalce je upao s 15 godina, ali do danas ništa od izrečenog nije ostvario. Izgledno je i da neće jer mu je dosad najbolji plasman na ATP ljestvici 17. mjesto, osvojio je tri titule, a na Grand Slamovima ima samo jedno četvrtfinale. Danas je tek 142. teniser svijeta, piše Index.

Devet godina zaredom Tomic je igrao u glavnom turniru Australian Opena, ali ove godine prekinuo je taj niz. Australski teniski savez šokirao ga je kada mu nije dao pozivnicu, a u posljednjem kolu kvalifikacija šok mu je zadao i Italijan Lorenco Sonego pobjedom 6:1, 6:7, 6:4.

"Neću ništa reći o tom potezu Australskog teniskog saveza. To je njihova stvar, a meni u karijeri nikad nije trebala njihova pomoć", rekao je Tomic koji je proteklih godina imao nekoliko sukoba s čelnicima Saveza. Odnos je pogoršao njegov bojkot Olimpijskih igara i prošlogodišnjeg Davis Cupa.

Prvi put nakon sedam godina propustit će jedan Grand Slam, a na pitanje hoće li to biti prekretnica u njegovoj karijeri, odgovorio je u svom stilu - bahato: "Ja ću samo brojati novac, to je sve ću raditi. Brojim milione. To je nekih 13-14 miliona dolara..."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.