TENIS

Mirza Bašić promovirat će uslugu BH PostExpress na velikim svjetskim turnirima

Avaz Sport

15.2.2018

Generalnu direkciju “JP BH POŠTA” d.o.o Sarajevo danas je posjetio jedan od najboljih bosanskohercegovačkih tenisera, Mirza Bašić. Razlog njegove posjete je namjera da promovira BH Poštu i BH PostExpress uslugu brze pošte, koja se pruža na području cijele Bosne i Hercegovine. 

Ovim gestom se, kako kaže, želi zahvaliti BH Pošti sa kojom je prije 10 godina imao sponzorski ugovor koji mu je tada bio od ključnog značaja za karijeru.   

Nakon što je prije nekoliko dana osvojio prvi ATP turnir u Sofiji i ušao u top 100 tenisera svijeta, Bašić je pokazao da nije samo veliki sportista nego i veliki čovjek. Sjetio se podrške BH Pošte u tom prijelomnom trenutku za njegovu karijeru.

- Sa zadovoljstvom ću nositi ovaj amblem i promovirati uslugu BH PostExpressa - brze pošte. BH Pošta je meni pružila podršku kad mi je trebalo i sad želim to vratiti. Drugi razlog je što želim pružiti podršku kompaniji koja je državna, koja posluje uspješno, iz čijih se sredstava i rada finansira mnogo toga važnoga za sve nas. Što je posebno važno, usluga BH PostExpressa – brze pošte je na nivou države Bosne i Hercegovine, kvalitetna je, ujedinjuje i na nivou je evropskog i svjetskog kvaliteta, a pristupačnih cijena za svakoga – izjavio je Bašić.

Podsjećamo, Mirza Bašić je prije deset godina bio među deset najboljih juniora na svijetu i izjavio je tada da mu je glavni cilj da se upiše među 100 najboljih seniora na svijetu. 

Deceniju poslije, san mu je postao stvarnost i odskočna daska za dalji uspon na toj ljestvici. No, put Mirze Bašića, kao i drugih uspješnih bh. sportista, nije bio nimalo lagan. Morao se osloniti na svoj talenat, rad, ali i na sredstva i podršku koji su dolazili uglavnom samo od roditelja. Iako među najboljim juniorima svijeta, Bašićeva karijera je došla u pitanje. 

Tada je sponzorski ugovor sa „JP BH POŠTA“ d.o.o. Sarajevo omogućio dalje igranje Mirzi Bašiću.

Tenisera Mirzu Bašića danas su u Generalnoj direkciji BH Pošte ugostili Mirsad Mujić, generalni direktor BH Pošte, i Haris Kafedžić, koordinator za uslugu BH PostExpress. Razgovarali su o Bašićevim sportskim uspjesima, ali i o budućoj saradnji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.