TENIS

Drama u Marseju: Džumhur spasio četiri meč lopte i prošao u osminu finala

Piše: A. S.

19.2.2018

Damir Džumhur je uspio ostvariti plasman u osminu finala ATP turnira u Marseju. Naš teniser porazio je Mihaila Kukušina iz Kazahstana 6:7 (6), 7:6 (3), 6:1, pri tome spasivši čak četiri meč lopte.

Prvi set je trajao 65 minuta. Gledali smo igru servisa u kojem je svaki teniser držao svoj servis, tako da je odluka pala u 13. igri. Džumhur je imao manju krizu u petom gemu, ali je uspio spasiti tri brejk lopte. U taj-breku Kukušin je imao više živaca i uspio realizirati drugu set loptu za konačnih 8:6.

Naš teniser je sjajno otvorio drugi set. Već pri rezultatu 1:1, napravio je brejk (prvi u meču bilo kojeg igrača). Ubrzo je poveo sa 3:1, pa kasnije imao šansu da povede i sa 5:2 (tri brejk lopte promašio), ali se Kukuškin vratio na 4:4. Zatim poveo sa 5:4.

Džumhur je u 10 gemu drugog seta spasio čak četiri meč lopte. Kada je bilo najpotrebnije, bio je sjajan. Uspio je dobiti drugi taj-brek sa 7:3 i meč odvesti u treći set.

U trećem setu rapsodija Damira. Odmah brejk i kasnije rutinski za 6:1 i plasman u narednu rundu.

Džumhur će u osmini finala igrati protiv boljeg iz duela između Italijana Tomasa Fabijana (Thomas Fabbiano) i Kanađanina Feliksa Oger-Aliasima (Felix Auger-Aliassime). U četvrtfinalu bi trebao ići na Tomasa Berdiha.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.