TENIS

Đoković demantira: Nisam partner sa Pikeom

Avaz Sport

2.3.2018

Novak Đoković demantirao je informaciju da se uortačio sa Đerarom Pikeom (Gerard Pique) i investirao u novi sistem Dejvis kupa.

Međunarodna teniska federacija (ITF) potvrdila je saradnju sa kompanijom Kosmos, u vlasništvu fudbalera Barcelone, i ugovor na 25 godina vrijedan tri milijarde dolara, koji će reformirati Dejvis kup. 

ITF je jednoglasno odlučio da kreira novi veliki turnir koji će se igrati na kraju svake godine i predstavljat će Svjetsko ekipno prvenstvo u tenisu. Mediji su prenijeli da je jedan od učesnika dogovora i Đoković.

- Iznenadio sam se kad sam čuo. Nisam dio te grupe koja finansira projekt. Naglašavam – nisam poslovni partner Đerara Pikea. Kao predsjednik Unije igrača i neko ko voli sport, samo pokušavam da pomognem. Prošlo je godinu i po otkako sam vidio Pikea da dolazi na turnire. Uložio je velike napore sa svojim saradnicima. Vrlo je strastven. Ja sam se trudio da pomognem. Možda su me doveli u vezu jer sam često bio u kontaktu s Pikeom. Prijatelji smo, ali i zbog toga što sam predsjednik Unije igrača. Bio sam uključen u pregovore, ali to je sve. Nemam interes u tome, niti neke koristi - rekao je Đoković u intervjuu za "The Parisienne".  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.