TENIS

Džumhur i Krajinović bez šansi protiv petih nosilaca

Damir Džumhur i Filip Krajinović ( Instagram)

D. K.

12.3.2018

Damir Džumhur oprostio se od daljnjeg takmičenja na ATP Masters turniru iz serije 1.000 u Indijan Velsu.

Nakon što je iznenađujuće poražen u singlu (sa 4-6, 6-2, 6-1 slavio Argentinac Nikolas Kiker), najbolji bh. teniser noćas je bio nemoćan i u dubl konkurenciji.

Džumhur i njegov saigrač iz Sombora Filip Krajinović na terenu su se zadržali svega 47 minuta, koliko je uigranoj francuskoj kombinaciji Nikola Maju (Nicolas Mahut) - Pjer-Hju Erber (Pierre-Hugues Herbert) bilo potrebno da osiguraju plasman u osminu finala.

Sve što je Damiru i Filipu pošlo za rukom jeste da osvoje tri gema, jedan u prvom i dva u drugom setu. Bilo je 6-1, 6-2 za pete nositelje turnira.

Iako su Maju i Erber ekspresno pokazali da su znatno uigraniji od bh.-srbijanske kombinacije, s obzirom na to da im je ovo bio 111. zajednički nastup, publici su razvukli osmijeh na lice jednim nespretnim potezom starijeg Francuza.

Naime, servirajući za set pri rezultatu 5-1, vremešni Maju pogodio je lopticom u glavu svog saigrača, koji se potom počeo trljati po potiljku. Publika se prvo nasmijala, a onda i uputila aplauz podrške 27-godišnjem Erberu.

U borbi za četvrtfinale Indijan Velsa, Maju i Erber rekete će ukrstiti s urugvajsko-argentinskom kombinacijom Pablo Kuevas (Cuevas) - Horasio Zebaljos (Horacio Zeballos).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.