MASTERS

ATP Majami: Težak žrijeb za Džumhura

A. S.

19.3.2018

Damir Džumhur će na ATP Mastersu u Majamiju imati teškog protivnika u drugom kolu. Naš teniser, koji je na 7,9 miliona dolara vrijednom Mastersu u Sjedinjenim Američkim Državama postavljen za 24. nosioca, u prvom kolu je slobodan, ali ga već u drugom čeka težak zadatak.

Žrijeb je htio da se u prvom kolu sastanu Kanađanin Denis Šapovalov (Shapovalov) i Viktor Troicki iz Srbije. Pobjednik iz tog duela igrat će u drugom kolu protiv Džumhura.

U slučaju da prođe ovu prepreku, našeg tenisera očekuje veliko iskušenje - najvjerovatnije Amerikanac Sem Kveri (Sam Querrey), koji je na tek završenom ATP Mastersu u Indijan Velsu stigao do četvrtfinala, gdje je ispao od Kanađanina Miloša Raonića (izgubio 1:2 po setovima, op.a.). 

U slučaju da prođe i Kverija, potencijalni protivnik u trećem kolu je ponovo Amerikanac Džek Sok (Jack Sock), koji je postavljen za osmog nosioca.  

Od ostalih parova, Novaka Đokovića čeka težak put na Floridi. Njegov prvi rival u drugom kolu bit će pobjednik meča Miša Zverev (Mischa) - Benoa Per (Benoit Paire).

U Đokovićevom dijelu žrijeba je Huan Martin del Potro (Juan), potencijalni rival u četvrtom kolu, koji u Majami dolazi nakon spektakularne pobjede nad Rodžerom Federerom (Roger) u finalu Indijan Velsa. 

Federer se u drugom kolu sastaje s kvalifikantom, u trećem vjerovatno s Fernandom Verdaskom (Verdasco).

Potencijalni kvalifikant može biti i naš Mirza Bašić, koji se bori za prolaz u glavni žrijeb. Protivnik u drugom kolu kvalifikacija će mu biti Amerikanac Majkl Moh (Michael Mmoh).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.